Brannfarlige elbil ladekontakter

Høy belastning med hurtiglading

Vi vet at mange som har elbil bruker en brannfarlig stikkontakt for å lade sin elbil, uten egentlig å være klar over faren for brann.  En «vanlig» garasje-stikkontakt er,  i de fleste tilfeller, ikke dimensjonert for langvarig høy belastning.  Det finnes et stort antall ulike ladere til elbil på markedet og flere er på vei inn på markedet sammen med de nye elbilene. Det er viktig å være klar over brannrisikoen ved å lade din elbil på vanlig stikkontakt og det er svært viktig å ha et trygt og sikkert ladepunkt hjemme, så du kan sove godt om natta. Elbilforeningen anbefaler å bruke en ladeboks med kontrollenheten hengende på veggen eller på en stolpe. Kort fortalt er kravene til ladekontakten at det skal være maks 10A sikring,  Jordfeilvern Type B og det kan ikke være andre stikkontakter eller apparater koblet på samme kursen som elbil laderen, det må også være innstallert overspenningsvern på kontakten. Les detaljer om kravene som stilles på side siden om «lading av elbiler på stikkontakt».

Nye modeller gir kraftigere elbil ladere

Fler og fler kjører elektrisk og elbil laderne blir stadig sterkere og mer effektive, antallet elbiler og ladepunkter i samfunnet øker i takt med at flere kjører elektrisk. Samtidig stiger behovet for private ladestasjoner hjemme.  Når Elbilen skal lades hjemme er det viktig at sikkerheten er ivaretatt, noe vi har skrevet om tidligere her på nettsiden.  I dag velger hele 55 % nordmenn å kjøre elektrisk bil ifølge informasjon fra Dinside.no. Iløpet av bare det nærmeste året antas det å komme hele 30 nye elbilmodeller.

De nye modellene har kraftigere volts teknologi og større rekkevidde før batteriet går tomt, noen helt oppi 770 km før batteriet går tomt ifølge Dinside.no.
Med de nye hurtigladerne og de nye elbil variantene som kommer på markedet, er det ikke sikkert din vanlige stikkontakt er tilstrekkelig god nok for elbil lading. Du bør med andre ord ta høyde for installasjon av et sikkert ladepunkt for din nye elbil så du kan lade med trygghet hjemme.  Ladeboks kan være fornuftig og denne gir ofte  60% raskere lading,  den er dimensjonert for høyere belastning og skal i utgangspunktet gi beskjed når batteriet er fullt og slår av strømmen når alle kontakter er i orden. Kontakt med oss så utfører vi el-kontroll av ladepunktet ditt og installerer en sikker ladekontakt for elbilen.

Din ladestasjon er en investering i familiens sikkerhet

 

Kolbotn Elektro er total leverandør av elektriske installasjoner og leverer sikre ladepunkter for privat lading av elbil hjemme. På den måten kan du sove godt om natta uten bekymring for varmegang. Etter vår erfaring og elbilistens undersøkelser fra 2017 så er det sannsynlig at nær 30% av alle elbilistene som lader ulovlig hjemme, bryter elbil forskriftene. Les mer på sidene våre om regler som gjelder ved lading av elbil hjemme på stikkontakt og annen informasjon vi har hentet inn.

Nå kan du lade elbilen med ELKO Smart Elbillader, lade på en tryggere, smartere og mer energivennlig måte.  Det er svært energikrevende å lade en elbil og det kan være brannfarlig å lade fra en vanlig stikkontakt, og er kun lov ved nødlading. Smart Elbillader er utviklet nettopp for å levere kontinuerlig høy effekt. Les mer om ELKO Smart Elbilader her.

Vi installerer en godkjent, forskriftsmessig og sikker løsning hjemme i henhold til regelverket, så du kan sove godt om natta. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller trenger hjelp.

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål og for å få tips eller hjelp til å innstallere elbil lading hjemme for sikker og forskriftsmessig lading nå og i fremtiden. Kontakt oss i dag så hjelper vi å lage en trygg løsning for deg og din familie. Les om reglene her.

Vi monterer et trygt ladepunkt hjemme hos deg – for din sikkert! Ta kontakt med oss idag. 

 

Lade din elbil trygt og sikkert med forskriftsmessig stikkontakt installert av en autorisert elektriker.