Dette kan du enkelt gjøre for å energioptimalisere

Det er tre hovegrupper Kolbotn Elektro kan hjelpe deg med. Har du høye strømregninger og du tror du kan gjøre noe med det, anbefaler vi å se på måten du varmer opp boligen, måten du har satt sammen belysning og inneklima.

Se på kostnadene
Fremover med dagens ordning vil prisen for både energi og effekt varierer mye gjennom hele døgnet. Samtidig vil man mange ganger se at prisen man må betale for effekt vil være høyere enn energien du forbruker.

Det finnes systemer som gjør det mulig for din bolig å få et forhold til nettopp disse endringene. Et system som gjør det mulig for deg å ikke bare redusere forbruket men også effekttoppene. Et Energioppfølgingssytem er et skybasert system som kan passe for alle, men mest verdi for større bygg. Tanken er å kunne følge energiforbruket i sanntid og måle ubalanseheter og studere mulighetene for optimalisering.

I dag er det slik at du betaler nettleie etter den høyeste effekten, altså det tidspunktet du bruker mest strøm på én gang. En bevissthet rundt dette med å redusere effekttoppene er en viktig tanke. Dersom alle strømforubrukende maskiner i huset ikke har behov for å stå på samtidig.

En endring på disse områdene endrer ikke faktisk strømforbruket, men reduserer kostnadene for nettleie.

Det finnes energioppfølgingssystem som gir deg varsel når du er i nærheten av en såkalt effekttopp. Det gir deg muligheten til å redusere strømforbruket på gitt tidspunkt og fordele aktiviteten gjennom døgnet. Tanken er å spare kostnader.

Har du spørsmål til de muligheter av et system som kan optimalisere ditt hjem eller næringsbygg, kontakt Kolbotn Elektro 66821900, epost: post@kolbotn-elektro.no

Les også mer om hvordan Kolbotn Elektro kan installere Smart hus løsning.

Vi tilbyr planlegging og innstallasjon av ELKO Smart Home og xComfort system fra EATON. Løsninger som gir deg et nytt nivå av komfort, sikkerhet og energistyring i din egen bolig.

Ved hjelp av enkle produkter satt sammen i et fremtidsrettet smart-system tar du kontroll på energibruken hjemme, gjennom styring av lys, avskjerming, sikkerhet og oppvarming. Ved hjelp av en enkel fjernkontroll, et styringspanel eller en APP, kan du forhåndsprogrammere både temperatur, lyssetting og elektriske apparater etter døgnbehov og endringer i ute-temperaturen.